1. Home
  2. Online kunst verkopen
  3. Wat is het verwerkingsproces bij kunstverkoop via Shopify?

Wat is het verwerkingsproces bij kunstverkoop via Shopify?

Hoe de betalings- en orderafhandeling processen voor Shopify-verkoop die worden vervuld met creativehub werken.


Aan de slag

Om aan de slag te gaan log je in op je creativehub-account of meld je hieronder aan.

Bij het verkopen van je kunst met behulp van de creativehub Shopify app, zijn er enkele verschillen als het gaat om het ontvangen van betalingen van je klanten en het betalen van creativehub voor de afdrukverwerking kosten.

Er zijn in wezen twee afzonderlijke transacties die gebeuren:


Transactie 1: Klant en verkoper

De eerste transactie die plaatsvindt is alleen tussen de klant en de verkoper, en dit vindt plaats in Shopify.

De klant betaalt de verkoper de detailhandelkosten van het product en de door de verkoper opgegeven verzendkosten.

Dit wordt vervolgens gestort op de Shopify-account van de verkoper en gestort op de aangewezen bank van de verkoper (deze heb je ingesteld in de instellingen van Shopify).

Creativehub speelt geen rol in dit deel van het proces.


Transactie 2: Verkoper & creativehub

Wanneer een creativehub-product in Shopify wordt verkocht, detecteert de creativehub Shopify app dit automatisch via de unieke SKU-code.

De bestelling wordt vervolgens teruggestuurd naar het productiemanagementsysteem van creativehub voor vervulling in ons afdruklab.

Wanneer je bestelling in ons productiesysteem aankomt, zullen wij de productiekosten afschrijven. De productiekosten zijn de forfaitaire verzendkosten van £7 (+BTW) en de kosten van de afdruk. Je kunt dit nummer zien wanneer je je verkoopinstellingen voor afdrukken aanpast in creativehub. Deze kosten zijn niet hetzelfde als je Shopify retailkosten, die hoger zullen zijn vanwege het feit dat ze de winst van de verkoop omvatten.

Bestellingen die je op een bepaalde dag hebt gedaan, worden na middernacht geïmporteerd. Als je bijvoorbeeld verkoopt op 14 juni, wordt de bestelling na 00:00 uur op 15 juni in ons productiesysteem ontvangen.

Als je 50 verkopen op 14 juni zou doen, vindt hetzelfde proces plaats. Dit gebeurt zodat we al je verkopen op een bepaalde dag samen kunnen groeperen in één factuur en je één keer per dag in rekening kunnen brengen.

Als je geen betaalkaart hebt toegevoegd voor de afleveringskosten, ontvang je een e-mail om je te laten weten dat er een betaalkaart is vereist.

Klik hier om te zien hoe je een betaalkaart kunt toevoegen in creativehub.


Voldoen van de bestelling

Zodra wij de betaling voor de verwerkingskosten hebben ontvangen, wordt je bestelling ontvangen door ons productiemanagementsysteem. Wij streven er altijd naar om bestellingen binnen 48 uur te laten afdrukken en verzenden.

Je ontvangt dan een nieuwe e-mail zodra de bestelling is verzonden vanuit onze studio, met trackinginformatie. Hiermee kun je de bestelling markeren als ‘voldaan’ in je Shopify-account en je klant informeren dat de bestelling onderweg is.


Probleemloos en commissie-vrij

creativehub en Shopify leveren beide een 100% probleemloze, commissie-vrije, geautomatiseerde service: jij kiest wat je wil verkopen en wij behandelen de uitvoering van printen tot klantenservice.

Kijk eens naar enkele van onze lovende recensies van klanten!


Updated on 3 november 2021

Was this article helpful?

Related Articles