Jeśli produkty są już skonfigurowane i zaimportowane do twojej strony, czyli zsynchronizowane ze sklepem, nie musisz importować ich ponownie po zapisaniu dla nich spersonalizowanej wkładki.
Potrzebujesz pomocy w konfiguracji spersonalizowanych wkładek? Przeczytaj ten artykuł
Chcesz wiedzieć, kiedy należy ponownie importować produkty? Przeczytaj ten artykuł