1. Home
  2. Online kunst verkopen
  3. Als ik een terugbetaling ontvang voor een beperkte oplage in Shopify, worden de verkoopinstellingen in creativehub dan bijgewerkt?

Als ik een terugbetaling ontvang voor een beperkte oplage in Shopify, worden de verkoopinstellingen in creativehub dan bijgewerkt?

Hoe je een creativehub-product kunt bijwerken wanneer je een bestelling in beperkte oplage moet terugbetalen.


Hoewel beperkte oplagenummers worden ingesteld en bijgehouden in creativehub voor afdrukverkopen die plaatsvinden in Shopify, moeten retourzendingen van beperkte oplagebestellingen handmatig worden bijgewerkt.

Hoe het werkt

Als je bijvoorbeeld een product instelt in creativehub met een beperkte oplage van 100 en een van deze afdrukken verkoopt via je Shopify-winkel, wordt je creativehub-account automatisch bijgewerkt om dit weer te geven wanneer de bestelling wordt afgedrukt, en wordt het aantal beschikbare beperkte oplages 99.

Wanneer je echter een terugbetaling uitvoert in Shopify voor een beperkte oplageproduct, vindt dit geautomatiseerde proces niet plaats.

Shopify vraagt je of je “het artikel opnieuw wil toevoegen aan de voorraad”. Je moet dit doen en je moet ook naar je creativehub-account gaan en het nummer van de beperkte oplage hier bijwerken.


Stap 1: Werk de beperkte oplage-restitutie bij in creativehub

  • Om dit te doen, log je in bij creativehub
  • Selecteer de betreffende afbeelding en klik op ‘Verkopen als afdruk’.
  • Klik vervolgens op de instellingen voor beperkte oplage rechts en verwijder het vinkje van het versienummer dat is terugbetaald.
  • Vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken. Hierdoor wordt het verkochte nummer ongedaan gemaakt.

Let op: zorg ervoor dat het certificaat samen met de afdruk wordt geretourneerd voordat je een terugbetaling uitvoert.


Stap 2: Werk de beperte oplagerestitutie bij in Shopify

  • Als je wijzigingen aanbrengt in de productvarianten in creativehub, moet je het product opnieuw importeren in je Shopify-productlijst. Als dit niet gebeurt, zal het Shopify-product niet worden bijgewerkt om deze wijzigingen te weerspiegelen. Hierdoor wordt het product niet gesynchroniseerd en wanneer het wordt verkocht, kan de bestelling niet door ons worden uitgevoerd.
  • Als een bestand wordt verwijderd in creativehub of als de verkoopinstellingen die op dat bestand zijn toegepast, worden verwijderd, worden het product en de instellingen niet automatisch verwijderd in je Shopify-productenlijst.  Dit product moet handmatig uit Shopify worden verwijderd. Als dit niet gebeurt en dan wordt verkocht, kunnen we de bestelling niet  uitvoeren. 

Klik hier voor meer informatie over het importeren van producten.


Updated on 3 november 2021

Was this article helpful?

Related Articles