1. Home
  2. Sprzedawanie online sztuki
  3. Jeśli zwrócę wydruk z edycji limitowanej, czy zostanie to zaktualizowane w informacjach o sprzedaży w creativehub?

Jeśli zwrócę wydruk z edycji limitowanej, czy zostanie to zaktualizowane w informacjach o sprzedaży w creativehub?

Podczas gdy ilość dostępnych egzemplarzy w danej edycji limitowanej jest śledzona w creativehub automatycznie, zwroty zamówień wydruków z edycji limitowanej sprzedanych w Twoim sklepie internetowym wymagają aktualizacji manualnej.

Jak to działa?

Przykładowo jeśli ustawisz dla produktu edycję limitowaną 100 i ktoś kupi jeden z nich w Twoim sklepie online, informacje na Twoim koncie na creativehub zostaną automatycznie zaktualizowane. Po wydrukowaniu liczba wydruków dostępnych dla tej edycji spadnie do 99.

Jeśli jednak dokonasz zwrotu pieniędzy za produkt z edycji limitowanej w swoim sklepie, wspomniany wcześniej proces nie nastąpi automatycznie. 

Twój sklep zapyta Cię, czy chcesz „uzupełnić towar” („restock the item”). Koniecznie to zrób, a następnie wejdź na swoje konto w creativehub i zaktualizuj w nim dostępne wydruki w tejże edycji limitowanej.


Krok 1: Zaktualizuj zwrot kosztów wydruku z edycji limitowanej na creativehub 

  • Aby to zrobić, zaloguj się do creativehub.
  • Wybierz odpowiedni wydruk i kliknij „Sprzedaj jako wydruk”.
  • Następnie kliknij po prawej stronie ustawienia edycji limitowanej i odznacz numer wydania (wydruku), który został zwrócony.
  • Nie zapomnij kliknąć „Zapisz”. Spowoduje to cofnięcie sprzedanego numeru wydania. 

Uwaga: upewnij się przed dokonaniem zwrotu pieniędzy, że wraz z wydrukiem zwrócono Ci również przypisany mu certyfikat.


Krok 2: Zaktualizuj informacje związane ze zwrotem kosztów danej limitowanej w swoim sklepie internetowym 

  • Jeśli wprowadzisz jakiekolwiek zmiany w wariantach produktów w creativehub, musisz ponownie zaimportować produkt do listy dostępnych produktów w swoim sklepie. Jeśli tego nie zrobisz, produkt nie zostanie zaktualizowany i nie będziemy w stanie zrealizować Twojego zamówienia.
  • Jeśli plik zostanie usunięty w creativehub lub jeśli ustawienia sprzedaży dla tego pliku zostaną usunięte, produkt i jego ustawienia nie zostaną automatycznie usunięte z listy produktów w Twoim sklepie. Produkt ten należy usunąć manualnie. Jeśli tego nie zrobisz, a produkt zostanie sprzedany, nie będziemy mogli zrealizować zamówienia.

Kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji na temat importowania produktów.


Przeczytaj, jak zaktualizować produkt, jeśli dokonano zwrotu wydruku.

Updated on 16 grudnia 2021

Was this article helpful?

Related Articles